Predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije (HBŽ) u starom sazivu Robert Bagarić (HDZ BiH) zakazao je konstituirajuću sjednice županijske skupštine za petak, 23. studenoga, u 11 sati.

Na dnevnom redu sjednice je izvješće o provedenim izborima za Skupštinu HBŽ-a, dodjela uvjerenja Izbornog povjerenstva BiH o dodjeli mandata, te davanje i potpisivanje prisege novoizabranih zastupnika.

Na konstituirajućoj sjednici trebali si se formirati i klubovi naroda, koji će zatim predložiti svog kandidata za mjesto predsjedatelja i zamjenika predsjedatelja Skupštine HBŽ-a.

Prema rezultatima listopadskih Općih izbora, najviše zastupnika u novom sazivu Skupštine HBŽ-a imat će HDZ BiH i koalicija stranaka HNS-a, ukupno osam.

HDZ 1990 imat će četiri zastupnika, Srpska lista i Hrvatska nezavisna lista imat će po tri zastupnik, SDA dva zastupnika, dok su po jedno zastupničko mjesto osvojili Srpska napredna stranka, Narodna stranka Radom za boljitak, Hrvatska republikanska stranka, Županijska neovisna lista i SDP BiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok