U prostorijama ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o Kupres održan je prvi kolegij Uprave društva i upravitelja šumarija.

Sastanku su nazočili predsjednik Uprave, Branko Ivković,  izvršni direktor za poslove šumarstva David Mijoč, izvršni direktor za financije, računovodstvo i komercijalu, Marko Đerek te rukovoditelji šest organizacijskih jedinica za iskorištavanje šuma i  Rasadnika"Pržine".

Analizirano je poslovanje društva u 2018. godini sa posebnim osvrtom na svaku od Šumarija odnosno Rasadnika, konstatirano je da je Plan poslovanja za 2018. godinu ostvaren. Izraženo je zadovoljstvo tom činjenicom s obzirom na probleme s kojima se susretalo u samom procesu proizvodnje, kao što su nedovoljan broj sjekača, odustajanje pojedinih izvođača od već zaključenih ugovora o sječi i izvozu drvnih sortimenata, kao i određenih organizacijskih problema prilikom otpreme drvnih sortimenata prema kupcima.

Rukovoditelji organizacijskih jedinica su upoznati sa Planom poslovanja za 2019. godinu, sa određenim aktivnostima koje su dužni provesti u narednom periodu da bi se ostvario plan sječe od  cca. 500 000 m ³ drvnih sortimenata, vodeći računa upravo o spomenutim poteškoćama izraženim za prošlu godinu, a procjene su da bi poteškoće u ovoj godini mogle biti još i veće.

Predsjednik Uprave nazočne je upoznao s aktivnostima koje su vezane za donošenje, usvajanje ili izmjene postojećih normativnih akata kao što su Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, Pravilnik o radu, Pravilnik o plaćama, Kolektivni ugovor i Pravilnik o naknadama koje nemaju karakter plaće, a sve s ciljem da se ti normativni akti usklade s određenim promjenama u organizaciji rada ŠGD „Hercegbosanske šume“ i s važećim Zakonima.

Predsjednik Uprave je rukovoditeljima organizacijskih jedinica zahvalio na odgovornom pristupu riješavanja poslovnih zadaća i izrazio očekivanje da će 2019. godina biti najmanje na razini prethodne godine.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija