Na prijedlog gradonačelnika Grada Livna Luke Čelana donesena je Odluka o odobravanju financijske potpore za podizanje novih višegodišnjih voćnih nasada, jagodičastog i bobičastog voća na području grada Livna.

Odlukom su regulirani uvjeti i način financiranja nabavke sadnog materijala za podizanje višegodišnjih voćnih nasada poput jabuka, šljiva, krušaka, trešanja, višanja, oraha, lješnjaka, malina, kupina, jagoda, aronije i drugih vrsta voća.

Korisnici poticajnih sredstava mogu biti fizičke i pravne osobe upisane kao nositelji u Registar poljoprivrednih gospodarstava i klijenata na području Livna a koji su zasnovali nasade u vremenskom razdoblju od kolovoza prethodne godine do kraja travnja tekuće godine.

Zahtjevi za ostvarivanje za poticajna sredstva podnose se Službi za gospodarstvo i inspekcijske poslove Grada Livna do 30. travnja ove godine koja je, zajedno sa Službom za financije, zadužena za nadzor za provedbu odluke.

Sredstva za provedbu odluke osigurana su  proračunom Grada Livna kao financijska potpora nositeljima poljoprivrednih gospodarstava i klijenata upisanim u spomenuti registar i povećana su u odnosu na prošlu godinu.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija