Općinski sud u Livnu, Rješenjem od 05. ožujka 2019. godine, potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, protiv osumnjičenog I.K. rođenog 1985. godine u Livnu, gdje je i nastanjen, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda iz članka 172. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Optuženom se stavlja na teret da je u noći, 24. prosinca 2018. godine, oko 03,30 sati u ulici Stjepana II Kotromanića, u Livnu, teško tjelesno ozlijedio oštećenog S.F. rođenog 1985. godine, na način da je, nakon što je prethodno oštećeni udario njegovo vozilo i pobjegao s lica mjesta, istoga svojim vozilom slijedio do njegove zgrade, te kada je oštećeni izašao iz vozila, prišao mu i nekoliko ga puta zatvorenom šakom udario u predio lica, a kada je oštećeni pao na tlo, istoga nogama nastavio udarati po glavi i tijelu posljedicom čega je oštećeni zadobio teške tjelesne ozljede izražene u vidu, potresa mozga,  prijeloma čeonog nastavka lijeve gornje čeljusti, nosnih kostiju sa pomakom ulomaka, kosti u desnom zvukovodu i raznih krvnih podljeva i nagnječanja u predijelu glave, lica i tijela.

Sudac za prethodno saslušanje, Općinskog suda u Livnu je za 26. ožujka 2019. godine zakazao ročište za izjašnjenje o krivnji u kaznenom predmetu protiv optuženog I.K.

Za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda iz članka 172. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti iz članka 3. Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.“

Priopćeno je iz kantonalnog tužiteljstva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok