Foto: Livno Online

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas Srni, nakon sastanka predstavnika SNSD-a i HDZ-a BiH u Drvaru, da očekuje da će uskoro biti formirana Vlada HB županije i da će Srbima pripasti tri ministarstva.

On je nakon drugog u nizu sastanaka SNSD-a i HDZ-a u ovoj županiji na kojem se razgovara o formiranju županijske vlasti, rekao da nije bilo riječi o imenima ministara, već da su dogovarane pozicije.

"Mislim da razgovori idu dobro. Vjerujem da smo dogovorili da će SNSD-u pripasti tri ministarska mjesta sa savjetničkim pozicijama i da ćemo osigurati po dubini sve ono što pripada SNSD-u", dodao je Špirić.

On je dodao da dogovor još nije definitivan, ali da se razvija u dobrom pravcu.

"Obavit ćemo konstatacije sa općinskim odborima SNSD-a koji pripadaju u političkom smislu izbornoj jedinici HBŽ-a, a to su Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar i sa ostalim političkim strankama sa Srpske liste", naveo je Špirić.

On je izrazio uvjerenje da će biti izabrana najreprezanativnija imena koja će moći da odgovore izazovima koji su pred vlašću HBŽ u naredne četiri godine.

Špirić je rekao da ima saznanje da će veoma brzo biti održana Skupština HBŽ, na kojoj će biti razmatran proračun, a nakon toga će biti riječi i o imenima u županijskoj Vladi. (Srna)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok