Predstavnici skupine volontera sa sjevera Italije, iz okolice Trevisa, posjetili su protekli vikend Bosansko Grahovo.

Riječ je o skupini bliskoj velikom talijanskom volonterskom pokretu „Operazione Mato Grosso“ koji svoju humantarnu, edukativnu i karitativnu djelatnost već dugi niz godina vrši u siromašnim dijelovima Latinske Amerike, a odnedavno i u nekim zemljama Istočne Europe, kao npr. u Srbiji i BiH.

Zahvaljujući kontaktima predstavnika talijanskog Caritasa u BiH i Župe sv. Ilije proroka Bos. Grahovo, ova skupina volontera dolazi od 2015. u Bos. Grahovo gdje organiziraju višednevne ljetne radne kampove, ali i humanitarno pomažu Dječji dnevni centar „Gnijezdo“ te socijalno ugrožene pojedince.

I ovoga su puta posjetili „Gnijezdo“ i uručili pomoć, kao i DVD „Korita“ s kojim su dogovorili način buduće suradnje. Talijani su bili nazočni i na nedjeljnoj svetoj misi u župnoj crkvi u Obljaju gdje su se susreli sa vjernicima i župnikom.

Dogovorili su da će ove godine ljetni radni kamp biti od 27. srpnja do 3. kolovoza na kojem će biti skupina od 16 Talijana zajedno s domaćim mladima i djecom, te uzvratni posjet Italiji nekolicine Grahovljana početkom kolovoza. 

Posebnost ove skupine volontera iz okolice Trevisa je što se cijele obitelji tijekom godine bave prikupljanjem i prodajom starog željeza, a sav prikupljeni novac šalju za humanitarne projekte u zemljama u kojima vrše svoju humanitarnu djelatnost.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com