Proteklog tjedana u trajanju od tri dana od 15. do 17. svibnja napravljena je 6. redovna revizija poslovanja Šumsko gospodarskog društva Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres po FSC principima.

Prvog dana u prostorijama Direkcije održan je uvodni sastanak kojem su pored Izvršnog direktora za poslove šumarstva, Davida Mijoča, članova Koordinacijskog tima za FSC, voditeljica Marija Dilber, Nikola Perković, Ivo Čečura i Mario Lovrić nazočili i glavni procjenjivač za FSC Milan Toth, lokalni ekspert Stevan Stančić i tehnički ekspert Kenan Solaković.

Izvršni direktor zaželio je dobrodošlicu certifikatorima kazavši kako je Društvo otvoreno za suradnju, te da će tijekom boravka na terenu vidjeti usklađenost rada i gospodarenja po FSC principima.

Tijekom revizije, koja je financirana iz GEF projekta PUI  šumarstva i poljoprivrede, opsežno je pregledana sva legislativa te je obavljen tehnički nadzor u Šumarijama Livno i Tomislavgrad.

Na terenu su pregledani aktivni odjeli u kojima se izvode radovi s posebnim naglaskom na zaštitu na radu, završeni odjeli u kojima je izvršen tehnički prijem radova, opožareno šumsko područje u Šumariji Livno, područja HCVF-a u Šumariji Tomislavgrad te putovi i vlake.

Na završnom sastanku Koordinacijskog tima i cerftifikatora održanom u petak, 17. svibnja nazočio je predsjednik Uprave Branko Ivkovć te upravitelji pregledanih šumarija Mate Salapić i Ivan Petrović.

U zaključnoj su riječi certifikatori iznijeli pohvale za gospodarenje šumama i na temelju činjenica naveli su da nema potrebe za izricanje velike korektivne mjere jer ne postoji značajna neusklađenost s FSC principima.

Tom prilikom predsjednik Uprave zahvalio je članovima Koordinacijskog tima na dobro odrađenom poslu kao i certifikatorima na dolasku uz želju za nastavak suradnje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok