U sklopu najavljenih edukacijskih izleta Služba lova i ekologije u petak je, 31. svibnja, za učenike šestog razreda Osnovne škole  “Fra Lovro Karaula” iz Livna i sedmog razreda Osnovne škole “Grahovo” iz Bosanskog Grahova organizirala posjet rasadniku "Pržine".

Dobrodošlicu učenicima i profesorima zaželio je izvršni direktor za poslove šumarstva ŠGD HB šume David Mijoč, upoznavši prisutne s načinom rada i gospodarenja šumom i šumskim zemljištem, koje se funkcije šuma u našim životima te upozorio na izbjegavanje paljenja vatre na otvorenom zbog mogućih šumskih požara.

Pozdravnu riječ uputila je i upraviteljica Rasadnika „Pržine“ Tihana Krželj, nakon čega je upriličen obilazak infrastrukture Rasadnika, tijekom kojeg su učenici vidjeli način proizvodnje i školovanja biljaka.

O proizvodima šumskog i hortikulturnog sadnog materijala, te o načinu skupljanja sjemena, podsijavanju sjemena kao i o uređenju prostora i okoliša učenike su praktično upoznali djelatnici Rasadnika „Pržine“, Perica Pavić,rukovoditelj Odjela hortikulturnog sadnog materijala i Amir Lemo, voditelj Odjela šumskog sadnog materijala.

Izletom je, uz primarni cilj jačanja svijesti o vrijednosti šuma, omogućeno učenje na otvorenom uz zabavu i druženje u prirodi.

Priopćeno je iz šumarije "Bosansko Grahovo".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok