Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Općinski sud u Livnu je  14. lipnja 2019. godine, osumnjičenom M.M., rođenom 1965. godine u Livnu, nastanjenom u Žabljaku, odredio jednomjesečni pritvor radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz članka 362. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 12. lipnja 2019. godine, na autobusnom kolodvoru u Livnu, prišao oštećenom P.Č ( 40 god ), zaposleniku poduzeća za prijevoz putnika, te istoga povišenim tonom grubo vrijeđao i psovao, tražeći da mu vrati izgubljenu torbu, a kada se oštećeni okrenuo, osumnjičeni mu je prišao s leđa i šakom ga udario u predio desnog oka i nosa, nanijevši mu tjelesne ozljede.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući Kantonalni tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke koje tužiteljstvo u narednom periodu planira ispitati kao i zbog bojazni da će ponoviti kazneno djelo, jer se radi o ranije osuđivanoj osobi, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka b) i c) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livno, protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“

Priopćeno je iz Tužiteljstva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok