U Bos. Grahovu su u tijeku dva ljetna kampa koja su započela 27. srpnja i trajat će tjedan dana, do 4. kolovoza.

Organizatori međunarodnog radnog kampa s grupom od 20-ak mladih volontera iz Italije su Udruženje građanki Grahovo i Dobrovoljno vatrogasno društvo Korita iz Bos. Grahova. Talijanski volonteri iz okolice Trevisa će s mladima iz Grahova tjedan dana provesti u radnim akcijama i druženju, a iskorisit će priliku za posjet prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitostima grahovskog kraja i Hercegbosanske županije (Šatorsko jezero, divlji konji na Kruzima, Muzej i galerija na Gorici).

Zahvaljujući kontaktima predstavnika talijanskog Caritasa u BiH i Župe sv. Ilije proroka Bos. Grahovo, ova skupina volontera sa sjevera Italije već petu godinu za redom dolazi u Bos. Grahovo gdje organiziraju višednevne radne kampove pomažući rad Dječjeg dnevnog centra „Gnijezdo“ ali i socijalno ugrožene pojedince. Od ove godine njihova suradnja se proširila i na DVD Korita kojemu su pomogli u kupnji i opremanju objekta u kojemu će biti sjedište DVD-a i vatrogasni dom.

U isto vrijeme Župa sv. Ilije proroka Bos. Grahovo po drugi put organizira ljetni kamp za djecu uzrasta osnovne škole koji će okupiti 20-ak djece iz Grahova, Drvara i Knina. Djeca će biti smještena u šatorskom naselju postavljenom za tu zgodu u dvorištu župne crkve u Obljaju, a program – kojeg će voditi animatori – bit će duhovnog, radnog i zabavno-rekreativnog karaktera.

Djeca će se također družiti i s gostima iz Italije s kojima će ići i na zajedničke izlete.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok