Iako je nedjelju bilo veliko nevrijeme prvi susret Srđevćana je ipak održan. Uz mještane, na svečanosti su nazočili i brojni gosti.

"Na mjesnom groblju Sv. Ivana Apostola u Šušnjiću ipak, kako se vrijeme smirivalo tako su se i okupljali mještani. Sveto misno slavlje predvodio je pomoćni banjolučki biskup mons. Fra Marko Semren u koncelebraciji s domaćinom župnikom Fra Miljenkom Petričevićem. Također, uz župnika su bili prisutni naši sumještani fra Tvrtko Vrdoljak, fra Ivan Kasalo župnik župe Vidoši, don Ante Omazić", kazao je za Vecernji.ba Matej Badrov, urednik stranice Srđevići. Piše Večernji.ba.

Mons. Semren u svojoj propovjedi je istaknuo kako je važno da se groblja ograđuju i uređuju i da se podižu spomenici poginulima jer na taj način iskazujemo brigu o svojim najmilijima.

Na susret Srđevćana su stigli mnogobrojni ugledni gosti, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, konzul RH u Livnu Tomislav Vrdoljak, izaslanik ministra branitelja Tome Medveda, državni tajnik u ministarstvu branitelja Ivan Vukić, predsjednik 4. gardijske brigade Knin Josip Bebek, predstavnici poginulih i zatočenih Hrvatski branitelja, počasni Bleiburški Vod Ivan Beljan, Marinko Sesa, Jakov Vrdoljak, Pero Periša Peljapa, Ante Radomir, Tadić Šutra...

Spomenik su otkrili domaćin predsjednik Sportsko ekološke udruge građana Osoje Ivo Vrdoljak, konzul RH u Livnu Tomislav Vrdoljak i izaslanik ministra branitelja Ivan Vukić.

Predsjednik udruge Osoje Ivo Vrdoljak u svom govoru je istaknuo kako će udruga i dalje raditi na dobrobit svih mještana sela Srđevići te nastojati kroz iduće razdoblje realizirati još neke projekte.

Nakon svečanog otkrivanja spomenika svi su se premjestili na stadion HNK Junak gdje se nastavilo druženje uz glazbu uživo.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok