Predstavnici ŠGD HBŽ obišli su radove u sklopu projekta "Rekonstrukcija tri Izvora (Bunari, Korita i Begovača)".

Dana 5. rujna 2019. godine direktor ŠGD HB šume d.o.o.Kupres, Branko Ivković i predstavnik izvođača radova firme Roco Commerce sa svojim najbližim suradnicima obišli su lokacije na kojima je spomenuta tvrtka izvodila radove izgradnje i rekonstrukcije u sklopu projekta "Rekonstrukcija tri Izvora (Bunari, Korita i Begovača)".

Projekt je građen sredstvima ŠGD HB šume u iznosu od 48 000 KM i sredstvima Fonda za zaštitu okoliša FBiH u iznosu 40 000.00 KM.

Projektom su na izvoru Begovača obnovljena dva bazena te je napravljena nova lokva ispod vrha planine Cincar na Kruzima, čime će se riješiti problem nedostatka vode u sušnim periodima godine te osigurati nesmetano napajanje divljih konja, divljači, ptica ali i osigurati nesmetano korištenje za potrebe farmera s područja Kruga.

Obnovljena su i dva izvora, Korito i pet malih Bunara na Goliji iznad sela Čelebić što će omogućiti pristup pitkoj vodi za potrebe planinara, izletnika, lovaca, divljači i ptica.

Prije pravljena zapisnika o primopredaji, na temelju primjedbi koje su iznijeli predstavnici ŠGD HB šume, potrebno je odraditi određene manje korekcije na gradilištu na Kruzima.

Navode iz ŠGD "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok