Na današnjoj sjednici kolegija Gradskog vijeća Livno predloženo je da usluge grijanja u gradu Livno privremeno preuzme JP "Komunalno" Livno.

Kako Livno Online doznaje na kolegiju je istaknuto da tvrtka Esco Eco Energija d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti toplinsku energiju kranjim korisnicima i da je najbolje rješenje da se ova djelatnost privremeno ustupi JP "Komunalno" Livno.

Ovaj prijedlog je uvršten na dnevni red sjednice Gradskog vijeća Livno koja je zakazana za srijedu.

>>> Hoće li ove sezone raditi gradska toplana u Livnu?

Gradska toplana u Livnu je u vlasništvu tvrtke Esco Eco Energija d.o.o. (90% vlasništva je tvrtke Dvokut-pro, a 10% grada Livno). Udio grada Livna odnosi se na ustupanje objekta gradske toplane i zemljišta u koje se polažu toplovodne cijevi, a sve dosadašnje investicije urađene su sredstvima Dvokut-a. Toplana inače koristi samo biomasu za proizvodnju toplinske energije.

21.rujna došlo je do požara u prostorijama gradske toplane.

"Šteta uzrokovana požarom jeste velika, ali ne i tolika da je nećemo sanirati te početi s inače planiranom sezonom grijanja, koja počinje sredinom listopada", kazao je nakon požara  Vanja Ćurin, vlasnik tvrtke "Dvokut".

Uzrok požara je bio samozapaljenje motora koji napaja solarne ploče koje se nalaze na krovu toplane.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija