Stanovnici HB županije odavno su postali taoci podjela koje vladaju unutar tamošnjeg vladajućeg HDZ-a BiH.

Međutim, ta ih je stranka mjesecima nastojala prikriti od javnosti, ali je sada došla u takvu situaciju da je i sama o njima morala javno progovoriti, a sve povodom toga što nije u stanju riješiti problem izbora novog mandatara županijske vlade. Javlja BHRT.

 

Branko Ivković, čelni čovjek županijskog odbora HDZ-a BiH je veoma jasan: Ili međusobni dogovor, ili i službeni razlaz s onom grupacijom HDZ-ovaca iz Tomislavgrada koji u ovom slučaju ne poštuju odluke Županijskog odbora HDZ-a BiH.

BRANKO IVKOVIĆ, predsjednik KO HDZ-a

I mi ćemo vjerojatno u tom pravcu ići da, dok se ove ne riješi, da ne mogu bar u Skupštini više koristiti naziv Klub HDZ-a BiH.

No, osim tih, kako ispada, odmetnutih HDZ-ovaca , odluku županijskog odbora te stranke u ovom slučaju ne poštuje ni koalicijski partner HDZ 1990.

BRANKO IVKOVIĆ

Prva prilika koja im se pružila okrenuli su leđa nama, odnosno HDZ-u BiH i priklonili se toj jednoj grupaciji, koja ruši HDZ BiH.

A kada je riječ o rušenju, tu se izgleda više ne biraju sredstva. Do izražaja je to došlo i na zadnjoj sjednici županijske Skupštine, kada su svi ti protivnici politike koju vodi Županijski odbor HDZ-a BiH smijenili četvoricu hrvatskih članova u ŠGD „Hercegbosanske šume“ i na njihovo mjesto doveli sebi podobne ljude. Službeni razlog je bio ovaj:

JOZO ĆOSIĆ, predsjedatelj Skupštine (HDZ 1990)

Skupština društva ŠGD-a d.o.o . Kupres već tri godine nije podnije izvješće na Skupštinu Hercegbosanske županije.

Pokazujući papire, smijenjeni predsjednik Skupštine spomenutog društva dokazuje upravo suprotno.

DRAGAN KONTA, smijenjeni predsjednik Skupštine “Hercegbosanskih šuma”

I mislim da jedino smjena ili njegova ostavka na mjesto predsjednika Skupštine ima opravdanje.

ILE KREZO, smijenjeni član Skupštine “Hercegbosanskih šuma” iz Glamoča

U principu osveta zato što smo podržavi formiranje, konsituiranje tijela HDZ BiH u županiji. A poruka je da Hrvati u općinama Glamoč, Drvar i Grahovo, nisu poželjni.

I to sve,kako ispada, zahvaljujući tome, što su hrvatski članovi Skupštine šuma koji žive u Glamoču i Grahovu zamijennjeni onima iz Tomislavgrada. Kako god bilo, jedno je ipak sigurno: bez hitne intervencije središnjice HDZa BiH u ovoj županiji bi se moglo još dosta toga ružnog događati,a sve na uštrb stanovnika.

Poslušajte cijelu konferenciju ovdje >>>

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok