Danas, 18.listopada, u zgradi Vlade HB županije održana je konferencija za medije u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Prisutnim novinarima se obratio resorni ministar Ivica Brešić koji je govorio o stanju u oblasti šumarstva na području Hercegbosanske županije i o stanju u ŠGD “Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres”.

>>> Bivše uprave ŠGD "Hercegbosanske šume" Kupres otpisale 17 milijuna maraka duga!? Društvo je danas likvidno i od njega živi skoro 10 000 ljudi

Cijelu konferenciju za medije poslušajte u nastavku:

 

Povodom trenutnog stanja u šumarstvu i Šumsko-gospodarskom društvu Hercegbosanske šume, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ Ivica Brešić iznio je zabrinjavajuće podatke.

Temeljni kapital društva je sa 43,5 milijuna maraka u 2013. smanjen na 30 milijuna u 2018. Namjerno se prikrivaju gubici, troškovi poslovanja knjiže se kao investicije, nezakonito se podiže cijena drvnih sortimenata i protuzakonito prodaje kvalitetna sirovina u RS.

Također je rečeno da je Ministarstvo nastojalo postići da se u oblasti šumarstva radi transparentno i zakonito. Međutim, na kraju mandata nije im preostalo ništa osim da kompletan materijal uz kaznene prijave dostave pravosuđu. (Federalna.ba)

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok