U sljedećih nekoliko dana Parlament Federacije BiH odlučivat će o ukidanju županijskih zavoda zdravstvenoga osiguranja. Pobornici ove ideje ističu kako će tada, ukoliko se usvoji novi Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju, postojati samo jedna blagajna kada je u pitanju zdravstvo, a koja će biti u Sarajevu.

Drugim riječima, županiji se ponovno oduzimaju ingerencije te se prebacuju na razinu Federacije BiH. Ukratko, jamac opstojnosti Hrvata, a to su sada jedno županije, gube na značaju ukoliko se ovaj Zakon usvoji. Za očekivati je da hrvatski zastupnici blokiraju  donošenje ovakvoga Zakona, pod svaku cijenu, no hoće li se to i dogoditi ostaje za vidjeti!?

Naime, Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u Vladi HBŽ, Dragoslav Topić, već je dao suglasnost na novi Zakon, iako to samo Skupština HBŽ može učiniti. Razumljivo je kako gospodinu Topiću i nije previše stalo do hrvatskih županija, ali se postavlja pitanje kakvu ulogu u svemu ovome igra aktualni Premijer Branko Ivković. Je li Ivković ponovo podlegao pritiscima koalicijskih partnera kao što je već bezbroj puta i učinio ili je ovo samo nastavak njegove dugogodišnje politike oštećivanja Hercegbosanske županije. Podsjećamo da je sadašnji Premijer Ivković kao bivši ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje protupravno dao suglasnost na referalne cijene lijekova i time oštetio HBŽ za cca 1.000.000,00 KM na godišnjoj razini.

Zašto gospodin Ivković i njegova vlada žele uništenje županija!!!

Zbog svega gore navedenoga Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice 1990 stava je kako je ovo kap koja je prelila čašu te traži ostavku gospodina Ivkovića kao i njegovog  ministra Topića zbog izdaje nacionalnih interesa Hrvata u Hercegbosanskoj županiji!

Ured za informiranje HDZ 1990 HBŽ

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok