U zgradi Vlade Hercegbosanske županije danas je održan radni sastanak predstavnika Vlade s predstavnicima Sindikata djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije.

Predsjednika Sindikata djelatnika MUP-a Dražana Mišića i članove predsjedništva u svom uredu primio je predsjednik Vlade Branko Ivković sa resornim ministrom Mariom Lovrićem i ministrom financija Stipanom Šarcem.

Na sastanku se razgovaralo te je dogovoreno da se sa isplatama jubilarnih nagrada djelatnicima MUP-a Hercegbosanske županije počinje od 1. rujna 2014. godine.

Razgovaralo se i o isplati putnih troškova za 2011., 2012. i 2013. godinu te je dogovoreno da će se razlika troškova isplatit do kraja 2014. godine u tri rate po godinama. Uredba o naknadama koje nemaju karakter plaće dostavit će se Sindikatu djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije na mišljenje i sugestije.

Zaključeno je kako će Zakon o plaćama policijskih službenika biti sastavni dio općeg propisa o plaćama i biti će sačinjen do kraja mjeseca rujna.

Na sastanku je izražena spremnost te će se nastojati poboljšati opremanje policije materijalno tehničkim sredstvima, opremom, odjećom i obućom i dr. specijalističkom opremom sukladno mogućnostima u proračunu.

Iskazano je obostrano razumijevanje s obzirom na financijsku situaciju, a razgovori ovog tipa će se po potrebi održavati i u narednom periodu.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok