SNSD je zajedno sa svojim koalicijskim partnerima izgubio zakonodavnu vlast u Drvaru. Tako je umjesto SNSD-ovca Milana Kunića nova predsjednica Općinskog vijeća Jasna Pećanac iz Socijalističke partije.

No, veliki problem je u ovom slučaju taj što je Drvar ostao ne samo bez usvojenog proračuna za ovu godinu nego i bez odluke o privremenom financiranju. Javlja BHRT.

Nedavno političko preslagivanje u Drvaru rezultiralo je time da je SNSD zajedno sa svojim ranijim koalicijskim partnerima izgubio većinu u Općinskom vijeću te je ostao i bez svoga predsjednika Vijeća.

Naime, nakon smjene Milana Kunića, tu je poziciju zauzela Jasna Pećanac iz Socijalističke partije. U SNSD-u, tvrde, potpuno nezakonito.

DUŠICA RUNIĆ, načelnica Općine Drvar (SNSD)

Ja kao načelnik smatram da je ta sjednica održana na nelegalan način, pa samim tim i predsjednica s kojom ćete vi pričati još uvijek nije legalna i smatram da trebaju nadležne institucije da utvrde da li je ispravan prigovor koji sam ja kao načelnik uputila ili nije.

Jasna Pećanac, naravno, tvrdi posve suprotno.

JASNA PEĆANAC, predsjednica Općinskog vijeća Drvar

Sasvim je normalno da oni to osporavaju. Nije lako izgubiti vlast nakon toliko godina.

No, jedna od posljedica ove smjene je već tu. Drvar je, naime, ušao u ovu godinu ne samo bez usvojenog proračuna nego i bez usvojene odluke o privremenom financiranju.

DUŠICA RUNIĆ, načelnica Općine Drvar (SNSD)

Nalazimo se vakumu. Ne možemo da usvojimo odluku o privremenom financiranju, ne možemo da radimo na usvajanju budžeta. Iz tog razloga smo u jednoj privremenoj blokadi.

Žitelji Drvara nerado govore o nastaloj situaciji.

U cijeloj ovoj priči, čini se, da je samo jedno sigurno. Izborna godina je počela.

A kakve će sve biti posljedice, još nitko se ne usuđuje prognozirati. I upravo zbog izborne godine, kako smo mogli naslutiti, neće biti smjene aktualne načelnice, a ono što je presudilo ranijem rukovodstvu Vijeća, to je, navodno, njegov nerad.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com