Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u suradnji s tvrtkom EduCon d.o.o. iz Mostara, organiziralo je stručno usavršavanje za djelatnike predmetne i razredne nastave, ravnatelje i stručne suradnike s područja Hercegbosanske županije.

Usavršavanje je održano u subotu, 11. siječnja 2020. godine u prostorijama Osnovne škole “Ivana Mažuranića” u Tomislavgradu. Osim djelatnika u nastavi, ravnatelja i stručnih suradnika, kojih se odazvalo preko 150, na usavršavanju su bili prisutni i predstavnici resornog Ministarstva.

Predavači su bili:  dr. sc. Jurica Botić, iz Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, koji je održao predavanje o postupanju školskih ustanova u slučajevima nasilja.

Nakon njega, Luči Lončar, dipl. def., iz Agencije za odgoj i obrazovanje RH govorila je o školskim preventivnim programima i prevenciji nasilja, dok je prof. dr. sc. Marija Boban, s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, govorila o zaštiti prava djece u digitalnom okruženju.

Zahvaljujući kvaliteti i stručnosti predavača, stručno usavršavanje ispunilo je očekivanja te će se suradnja nastaviti na sličnim aktivnostima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok