U prostorijama MUP-a HBŽ-a krajem prošle godine (30. prosinca) provedena je krim obrada nad maloljetnom osobom s područja tomislavgradske općine koja je osumnjičena za počinjenje dviju razbojničkih krađa u Tomislavgradu te pokušaj razbojničke krađe u Bukovici.

Spomenuta kaznena djela priznao je maloljetnik rođen 2003. godine, a ispitan je u nazočnosti majke i odvjetnika. Javlja Tomislavcity.

– Nakon priznanja navedenih kaznenih djela bit će podnesno izvješće mjerodavnom županijskom tužiteljstvu po članku 289. KZ FBiH, kazali su za Tomislavcity u MUP-u Hercegbosanske županije.

Spomenuti je osumnjičen da je 11. listopada 2019., uz prijetnju pištoljem djelatnici trgovine, u večernjim satima izvršio razbojničku krađu u trgovini Vibos, u Ulici bega Kopčića u Tomislavgradu, odakle je otuđeno tisuću KM u različitim apoenima. Tjedan dana poslije, (18. listopada), također u večernjim satima i na isti način, iz susjedne trgovine  – Supermarketa Baković, koja se nalazi u Ulici Mijata Tomića, otuđen je iznos od oko dvije tisuće KM, dok je 28. prosinca uz prijetnju pištoljem od zaposlenice Supermarketa Baković u Bukovici zatražio da mu preda novac. Nakon što je ona to odbila, udaljio se iz trgovine u nepoznatome pravcu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok