Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u sklopu Projekta razvoja ruralne konkurentnosti (RCDP) u Federaciji BiH objavilo je Javni poziv za dostavljanje prijava za sufinanciranje zapošljavanja žena i mladih u ruralnim područjima.

Programom će se obuhvatit 113 osoba iz sljedećih kategorija nezaposlenih :

nezaposlene žene starosne dobi do 55 godina, bez obzira na prethodno radno iskustvo i stupanj obrazovanja,

nezaposleni mladi u dobi do 35 godina, bez obzira na spol, radno iskustvo i stupanj obrazovanja (minimalno 40%)

Glavni cilj Projekta je smanjenje siromaštva na selu kroz djelovanje u odabranim sektorima poljoprivredne proizvodnje omogućavajući siromašnim ljudima, a posebno ženama i mladima, da povećaju prihode.

Razvojni cilj Projekta je pomoći malim poljoprivrednicima da iskoriste priliku u lancima vrijednosti voća, povrća i šumskih plodova kako bi dugoročno unaprijedili svoj društveni i ekonomski status.

Uzimajući u obzir nedostatak prilika za zapošljavanje u ruralnim područjima i visoki stupanj nezaposlenosti žena i mladih, dio aktivnosti ovog Projekta je namijenjen upravo njihovom zapošljavanju. Planira se da se kroz realizaciju Programa sufinanciranja zapošljavanja žena i mladih u ruralnim područjima podrži stvaranje radnih mjesta, prije svega u odabranim poljoprivrednim sektorima, a zatim i drugim djelatnostima koje doprinose većem angažmanu žena i mladih.

Rok za prijavu na Javni poziv je 1. ožujak  2020. godine.

Više informacija o tome tko može sudjelovati, možete naći u rubrici Pozivi s viših razina vlasti  ili na službenoj stranici na linku: https://fmpvspcu.ba/javni-pozivi/

Za više informacija o pozivu, prijavitelji iz Hercegbosanske županije mogu se obratiti na kontakt mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok