Jučer je u Parlamentu FBiH u Sarajevu održana Radionica u okviru Twinning projekta Europske unije „Podrška Europske unije parlamentima u BiH u poslovima europskih integracija“ na kojoj su sudjelovali predsjedatelj Skupštine Jozo Ćosić, tajnik Zdravko Skočibušić i stručni savjetnik Damir Baković.

Praktični primjeri i uloga županijskih skupština u procesu europskih  integracija bile su teme radionice, čiji cilj je bio pružanje informacija utemeljenih na najboljim praksama EU, a sve u vezi s osnovnim zadacima županijskih skupština u procesu europskih integracija. Razgovaralo se i o nadzoru županijskih skupština nad županijskim vladama u širem smislu,  te nadzoru u procesu europskih integracija.

Klára Szalay, pravna savjetnica u Narodnoj skupštini Mađarske i voditeljica četvrte komponente Twinning projekta, László Juhász, rukovoditelj Tajništva za europske poslove, zamjenik Odjeljenja predsjedavajućeg za povjerenstva- Narodna skupština Mađarske, te Jelena Špiljak, tajnica Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora prezentirali su iskustva zastupnicima i zaposlenicima županijskih skupština.

Priopćeno je iz Skupštine HB županije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com