Predsjedatelj Skupštine Jozo Ćosić,  u sklopu Twinning projekta: „Osnaživanje i nastavak potpore parlamentima u BiH u poslovima europskih integracija“  boravi na studijskom putovanju u Belgiji.

Studijski posjet započeo je općim predstavljanjem osnovnih  informacija  o Belgiji od strane Tima De Bonda rukovoditelja odjela za komunikacije u Senatu, nakon toga su posjetitelji obišli Federalni parlament. Zastupnica u Zastupničkom domu i predsjedavajuća Komisije za vanjske poslove Els Van Hoof predstavila je Zastupnički dom. O ulozi pokrajina u Belgiji razgovaralo se s Raymondom Van Loockom, predsjedavajućim Saveza flamanskih pokrajina.  Na kraju današnje radne posjete održao se sastanak i s Karin Brouwera, predsjedavajućom Federalne savjetodavne komisije za poslove Europske unije.

Sudionicima će se na složenoj državnoj strukturi Belgije, odnosima Saveznih i regionalnih parlamenta, pokazati funkcioniranje sustava koordinacije i suradnje zakonodavnih tijela različitih razina vlasti u Belgiji. Nadležnost Saveznog i drugih parlamenta, njihova suradnja u zakonodavstvu, nadzoru i informiranju bit će glavne smjernice studijskoga putovanja koje je počelo danas, a traje do 20.02. Putovanje su organizirale ministarstvo vanjskih poslova i trgovine Mađarske, Austrijski parlament i Hrvatski parlament.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok