Zastupnik u Skupštini HB županije Jugoslav Brdar (SDP BiH) osvrnuo se na svom facebook profilu na trenutnu situaciju u HB županiji kada je u pitanju pandemija korona virusa.

Kako zastupnik Brdar navodi potrebno je što prije zaboraviti političke igre i odmah usvojiti proračun HB županije.

>>> HBŽ: Bez proračuna za borbu protiv koronavirusa; Broćeta: Situacija je alarmantna, alarm crveno, gori, opominje sve nas

Također navodi kako je potrebno zatražiti pomoć susjedne Hrvatske, odnosno osigurati prijem pacijenata u KBC Split jer poruke iz bolničkih centara u Sarajevu i Mostaru ne ulijevaju optimizam.

>>> Kakva je spremnost zdravstvenog sustava HBŽ na realnu prijetnju od pandemijskog virusa COVID19

Isto traži, nakon okončavanja ove krize, utvrđivanje odgovornosti kada je u pitanju zdravstveni sustav u HB županiji i civilna zaštita.

Cijelu objavu prenosimo u nastavku (bez uredničke intervencije):

1.Sutra telefonska ili online sjednica Skupštine HBŽ ( sve je zakonito kad je izvanredno) i usvojiti proračun.

2. Kako informacije iz SKB Mostar i UKC Sarajevo ne ulivaju optimizam, a poradi kaotične situacije u zdravstvenom sustavu HBŽ pod hitno kontaktirati HZZO i Ministarstvo zdravstva RH i ljubazno zamoliti izuzeće za HBŽ i osigurati prijem naših pacijenata u KB Split, kako one ugrožene Coronavirus tako i ostale žurne intervencije.

3. Kad ovo abd završi, utvrditi odgovornost za stanje u zdravstvu, potpunu devastaciju sustava CZ, odustvo bilo kakve odgovornosti i mnoštvo toga...

4. Političke igre zaboraviti i svi zajedno staviti u funkciju zaštite zdravlja i života žitelja HBZ do izlaska iz ove krize..

 

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija