Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, odnosno resorni ministar Ivica Brešić, uputio je zahtjev Vladi HB županije da osigura skladišni prostor za smještaj viškova poljoprivrednih proizvoda  i za logističku potporu poljoprivrednim proizvođačima s područja županije.

Kako se navodi u zahtjevu upućenom Vladi HBŽ, poljoprivrednim proizvođačima se treba osigurati adekvatan prostor za smještaj poljoprivrednih proizvoda dok iste ne prodaju.

Inače, Vlada FBiH je na sjednici održanoj 27.ožujka  donijela izmjene i dopune Odluka o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava „Subvencija privatnim poduzećima i preduzetnicima - Poticaj za poljoprivredu“ utvrđenih Proračunom FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Ovo je učinjeno nakon što je Vlada FBiH zadužila resorna ministarstva da hitno poduzmu aktivnosti kako bi već usvojeni programi utroška transfera prioritetno bili usmjereni za financiranje projekata sjetve, koja će biti u funkciji održavanja i poticanja proizvodnje strateških prehrambenih i neprehrambenih proizvoda ključnih za zdravlje i život stanovništva, te oporavak i održavanje produktivnih, logističkih i izvozno orijentiranih djelatnosti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok