Započela je podjela besplatnog sadnog materijala zainteresiranim livanjskim poljoprivrednim proizvođačima kojega je osigurao Grad Livno.

Upis zainteresiranih u proteklom periodu obavila je Služba za gospodarstvo i inspekcijske poslove Grada Livna.

"Danas smo započeli s podjelom besplatnog sadnog materijala što smo i najavljivali proteklih dana. Svi oni koji su se prijavili u Službu za gospodarstvo i inspekcijske poslove dobit će materijal za sadnju. Ono što je bitno naglasiti je da je se gotovo 700 naših poljoprivrednih proizvođača javilo za realizaciju ovog projekta i da smo mi kao Grad osigurali oko dvjesto tisuća konvertibilnih maraka za nabavku ovog sadnog materijala. Smatram da je ovo najbolji način i konkretna pomoć za naše poljoprivredne proizvođače.", izjavio je gradonačelnik Luka Čelan.

Svi koji su zainteresirani besplatno će dobiti sjemenski materijal za krumpir, kukuruz, grah, crveni luk, mrkvu i ciklu ovisno o njihovom interesu.

Grad Livno i nadležna služba mole sve upisane poljoprivredne proizvođače da se za preuzimanje materijala pridržavaju rasporeda koji su dobili putem telefona kako bi se izbjegla gužva i zadovoljila socijalna distanca.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok