Kantonalni sud u Livnu, Rješenjem od 12. listopada 2020. godine, potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, protiv osumnjičenog A.A., rođenom 2001. godine u Visokom, nastanjenom u mjestu Veliki Guber u Livnu, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju iz članka 166. stavak 1. u svezi sa člankom 28. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Optuženom se stavlja na teret da je u noći, 15. rujna 2020 godine, oko 00,40 sati u Velikom Guberu kod Livna, u obiteljskoj kući, nakon svađe brata, oštećenog D.P. ( 1998. godište ) sa ocem, uzeo nož dužine oštrice 7 cm, te oštećenom zadao jedan ubod u predio stomaka, nakon čega je pozvao policiju i prijavio događaj.

Podsjećamo da je zbog postojanja osnovana straha da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, kao i zbog toga što se radi o kaznenom djelu koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili teža, optuženom A.A., po rješenju Kantonalnog suda u Livnu od 17. rujna određena i mjera pritvora u trajanju od mjesec dana.

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti iz članka 3. Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.“

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok