U predizbornoj političkoj kakofoniji pojedine političke stranke i pojedinci ne prezaju ni od čega samo kako bi dobili koji glas više na izborima.

Nije važno za njih je li nešto utemeljeno ili nije. Unošenje zabuna, manipulacija i davanje lažnih obećanja bez dodira sa realnošću konstanta je koju smo vidjeli i doživjeli pred svake izbore. Dakle ništa novo. U to političko kolo uključila se i Županijska neovisna lista. Naime više od mjesec dana u nekoliko navrata ŽNL na pojedinim portalima u pisanoj formi ukazuje na navodne kriminalne radnje i kriminalce što protuzakonito žele dobiti glasove birača dopisnim glasovanjem, odnosno putem pošte.

U jednom tekstu ŽNL proziva stranke, a u drugom stranku. Ništa precizno. Samo sumnja. Sve zavrjeđuje malo pojašnjenja i analize.

Prva osoba ŽNL dugo godina je obavljala važnu dužnost u policiji HBŽ-a i nije valjda zaboravila što znači i predstavlja optužiti „ nekoga“ ili „nešto“ za kriminalne radnje bez dokaza i činjenica. Zato se podliježe zakonskoj odgovornosti. Bilo bi građanski pošteno da ŽNL konkretno sa argumentima kaže koja se stranka (e) ili pojedinci služe nečasnim radnjama u dopisnom glasovanju pred skorašnje lokalne izbore u BiH. Odgovornost za izgovorenu i napisanu javnu riječ mora postojati.

Zanimljiva je neprincipijelnost i nedosljednost ŽNL. Ovaj politički subjekt podržava grupaciju iz istočno-južne općine HBŽ-a da dobije predsjednika Vlade HBŽ-a iako čelni čovjek ŽNL sam dobro zna kojim su marifetlucima u glasanju putem pošte na Općim izborima 2018. godine u BiH iz Tomislavgrada dobili šest zastupnika u Skupštini HBŽ-a u ime HDZ-a BiH. Gdje je i zašto nestalo samopoštovanje gos. Draška Dalića?

Livno, 19.10.2020. godine.

ŽO HDZ BiH HBŽ

Ured za odnose s javnošću ŽO HDZ-a BiH HBŽ

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com