Nemalo su ostali iznenađeni naši simpatizeri u Srđevićima koji su prije nekoliko dana postavili plakate našega dr. Rimca - budućeg gradonačelnika Livna.

Naime, samo dan nakon postavljanja plakata oni su uništeni, a na njihova mjesta su zalijepljeni plakati dr. Darka Čondrića, kandidata Borjane Krišto za gradonačelnika Livna.

HDZ 1990 i budući gradonačelnik Livna, dr. Nediljko Rimac najoštrije osuđuju vandalsko ponašanje simpatizera HDZ BiH, te pozivamo i druge političke subjekte, kao i Gradsko izborno povjerenstvo da osude sramotno ponašanje simpatizera HDZ BiH s obzirom da je i HDZ BiH potpisnica Izbornog etičkog kodeksa političkih subjekata koji sudjeluju na Lokalnim izborima 2020. u Gradu Livnu, a u kojem stoji i članak 3. koji glasi "Poštovat će pravo drugih političkih subjekata da slobodno iznose programe i ideje. U tom smislu, politički se subjekti naročito obvezuju da neće uklanjati i uništavati promotivni materijal drugih sudionika u izbornoj kampanji."

HDZ BiH je odavno postala stranka koja ne bira sredstva za ostanak na vlasti, a to su najbolje dokazali na izborima 2016. kada su bezobzirnom krađom i ubacivanjem glasačkih listića ukrali Livnjacima izbore. Nakon što smo 2018. u Livnu spriječili izborne malverzacije HDZ BiH bi najradije da oporba ne postoji, ali na njihovu žalost većina Livnjaka je za promjene i za poštene izbore koji su jedini jamac kvalitetnog upravljanja našim gradom.

Ponašanje HDZ BiH nam ne ulijeva povjerenje u njihovu iskrenost prilikom potpisivanja izbornog etičkog kodeksa, s obzirom da su ga već u prvim danima izborne kampanje grubo prekršili, ali birači će 15. studenog donijeti konačnu odluku i pokazati palac dolje uništavačkoj politici i novim licima starih politika koje su promijenile dlaku, ali ne i ćud.

Ured za informiranje HDZ 1990 Livno

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok