"Na osnovu čega inzistirate da predsjednik županijske vlade mora biti iz Livna - ( bez obzira na izborne rezultate ) kad to ne opravdavaju izborni rezultati- ni broj osvojenih glasova ni broj osvojenih mandata u županijskoj Skupštini ?"

Lista HDZ BiH je na Općim izborima održanim 2018.godine za županijsku Skupštinu osvojila ukupno 8438 glasova.

Od toga na biračkim mjestima unutar šest općina u HBŽ-u Lista HDZ BiH je osvojila 7.208 glasova.

Po općinama je osvojila:

Livno -2.599 glasova,
Tomislavgrad- 3.202 glasa,
Kupres – 853 glasa,
Glamoč -224 glasa,
B.Grahovo – 139 glasova i
Drvar- 191 glas.

Putem pošte HDZ BiH je osvojio 1.115 glasova, mobilnog tima 101 glas i potvrđenih listića 14 glasova.

Struktura ovih glasača koji su glasovali putem pošte je nepoznata. Ili bi takva trebala biti. Kako su glasovali glasači iz inozemstva mogu znati samo oni koji su imali uvid u popunjene glasačke listiće ili su ih sami popunjavali i onda tako popunjene dostavili SIP-u u Sarajevo. Ivan Vukadin i njegovi poltrončići tvrde da su oni dobili 4.200 glasova.Podaci SIP-a kažu da su dobili 3202 glasa.

Odakle znaju za ovu razliku od 998 glasova.Kako znaju da su oni putem pošte dobili 998 glasova, a sve ostale općine 117 glasova ?

Prema konačnim podacima SIP-a ukupno važećih listića za Županijsku skupštinu je bilo 27.490. Za jedan mandat u skupštini trebalo je osvojiti 824,7 glasova ( prag mandata ).

Lista HDZ BiH je osvojila ukupno 8.438 glasova.

Po broju osvojenih glasova po općinskim organizacijama broj pripadajućih mandata, od ukupno osam ( 8 ) osvojenih je sljedeći:

Livno- 3,15= 3 mandata
Tomislavgrad- 3,88= 4 mandata
Kupres- 1,03 = 1 mandat
Glamoč- 0,27= 0 mandata
Bosansko Grahovo- 0,17= 0 mandata i
Drvar- 0,23= 0 mandata.

Očito je Ivan Vukadin zaboravio da se prigodom razgovora o raspodjeli pozicija kao glavni kriterij uzimao broj osvojenih glasova koje je osvojio HDZ BiH po općinskim organizacijama. Nikada kriterij nije bio broj osvojenih mandata u županijskoj Skupštini.
Nije istina da je GO HDZ BiH Livno inzistirao da dobije mjesto predsjednika Vlade HBŽ. Tražio jeste, ali inzistirao nije. Da je tako očito vas moramo podsjetiti na radni sastanak koji je održan 21.11.2019. godine u prostorijama ŽO HDZ BiH u Livnu na kojem  vam je predsjednik ŽO HDZ-a BiH HBŽ-a dostavio pisani  prijedlog raspodjele pozicija gdje mjesto predsjednika Vlade HBŽ-a pripada OO HDZ BiH Tomislavgrad, a ministra finacija u Vladi HBŽ-a GO HDZ-a BiH Livna. Na sastanku su predstavnici OO HDZ-a BiH Tomislavgrad prijedlog odbili. U razgovoru nakon sastanka gospodine Vukadin rekli ste predsjedniku ŽO HDZ BiH HBŽ-a a i ostalim sudionicima sastanka da je prijedlog prihvatljiv najmanje 70 posto i da ćete razgovarati sa svojima u Tomislavgradu, a potom ćete se javiti što nikad niste učinili.Livno nema ništa protiv da osoba iz Tomislavgrada bude predsjednik Vlade HBŽ-a samo da se pravično i korektno raspodjele dužnosti u županiji . Uostalom i ranije je HBŽ imala predsjednika Vlade iz Tomislavgrada. Neka javnost sama zaključi tko unosi razdor između bratskog naroda Livna i Tomislavgrada.

Javnost zaslužuje da zna zašto niste prihvatili  prijedlog da budete predsjednik Vlade HBŽ-a?

ŽO HDZ BiH HBŽ

Ured za odnose s javnošću ŽO HDZ-a BiH HBŽ

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok