Prošli tjedan u Bosanskom Grahovu održan je sastanak predstavnika HDZ Splita,Kaštela i predstavnika  HDZBiH –a iz Livna i Bosanskog Grahova.

Tema razgovora je bila prekogranična suradnja i mogućnost zajedničkih projekata kao i povezivanje Splitsko dalmatinske i Hercegbosanske županije . Na sastanku su prezentirani prirodni resursi općine Bosansko Grahovo te je zaključeno je da će se ova suradnja nastaviti. Izaslanstvo GO HDZ Split predvodio je predsjednik Petar Škorić koji je i dopredsjednik GV Splita , izaslanstvo GO HDZ-a Kaštela predvodio je predsjednik Ivan Udovičić koj je ujedno i gradonačelnik Kaštela , u ime  HDZBiH Livno na sastanku su sudjelovali Luka Čelan načelnik Općine Livno i Stipo Pelivan predsjednik Skupštine HBŽ a u ime OOHDZBiH B.Grahovo predsjednik Krešimir Sarić i Slavko Galiot predsjednik MZ Uništa i član ŽO HDZBiH HBŽ.

Pored općinskih i županijskih dužnosnika na satanku su nazočili : Ante Sanader član predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik , Mate Franjičević član predsjedništva HDZBiH i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH kao i gospođa Borjana Krišto dopresjednica HDZBiH i predsjednica Kluba Hrvata u Domu naroda BiH koja je istakla da pruža podršku ovakvom obliku suradnje općinskih i gradskih odbora sa obe strane granice a u cilju poboljšanja položaja Hrvata na ovim prostorima.

Priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok