Drage naše Livanjke i Livnjaci,

još jedni izbori su nam na vratima. Znamo da vam je već dosta predizbornih obećanja, prozivanja...

14 godina smo oporba u Livnu. 14 godina  ukazujemo na pojave koje smatramo lošima, kritiziramo vladajuće jer smatramo da već 30 godina Livno vode ne „korak ispred svih“, već kilometar iza svih. Kroz vijeće smo sve ove godine djelovali konstruktivno, zalagali smo se za svaku Livanjku i Livnjaka. Spriječili smo nova zaduživanja grada za nepotrebne Čovićeve kredite, ukazivali na nelogičnosti i nezakonitosti oko gradske toplane, Li-čistoće, dodjeljivanja zemljišta, nelogične i proizvoljne raspodjele proračunskih sredstava između vrtića, športskih udruga itd... Predlagali i podržavali dobre odluke (poput naknade rodiljama i neradne nedjelje i blagdana u trgovinama). Najčešće je naše zalaganje nailazilo na nerazumjevanje vladajućih. Uveli su cenzuru, prekinuli su prijenos sjednica, kako vi ne biste čuli za što se tko zalaže, tko šta radi, odnosno ne radi.

Prije 4 godine našem kandidatu za načelnika Boži Periću, načelniku kojem ste vi dali podršku, besramno su ukrali izbornu pobjedu. Predsjednici OO i ŽO HDZ BiH stali su rame uz rame i podrugljivo i sarkastično  nam poručili „Tko gubi, ima pravo da se ljuti“! Sad ta dva predsjednika, doduše ne stojeći više rame uz rame, prikazuju se borcima protiv izbornih krađa!?

Na prošlim općim izborima dali smo sve od sebe da spriječimo izborne prijevare i zahvaljujući vašoj podršci u tom smo u dobroj mjeri uspjeli. Izbori prije dvije godine su bili najpošteniji izbori u Livnu do sada, iako ni oni nisu bili potpuno pošteni. Ove izbore ćemo se potruditi u spriječavanju izbornih krađa još više. Krajnje je vrijeme da birači budu ti koji će birati svoje predstavnike, a ne da volju birača prekrajaju birački odbori.

Vaš budući gradonačelnik dr. Nediljko Rimac je prije svega čovjek s velikim Č. Ljudska gromada uvijek na raspolaganju i spreman pomoći svakoj osobi u ovom gradu. Ima veliko političko iskustvo, iskustvo u radu s ljudima, iskustvo u vođenju i rukovođenju. Čovjek je sa stavom, politički, materijalno i na sve druge načine neovisan. Neće služiti ni Mostaru, ni Sarajevu, neće služiti nikome i ničemu osim Livnu i Livanjkama i Livnjacima. Velika je podrška mladima čije mišljenja uvažava, a ideje podržava. Bit će najbolji gradonačelnik Livna do sada, gradonačelnik, koji će uz vašu pomoć i podršku pokrenuti Livno.

Nakon 14 godina rada u oporbi sazreli smo za preuzimanje odgovornosti za naš grad. Svjesni smo i grešaka u svom radu, kao i grešaka koje je napravila vlast u ovih 30 godina. Znamo koje su naše vrline i mane. Iako je veliki broj Livanjki i Livnjaka odselilo, u Livnu nas je ostalo još uvijek dovoljno da pokrenemo naš grad. Računamo na vašu pomoć i podršku, kao što ćete i vi, kad preuzmemo vlast, za svaku svoju ideju i inicijativu imati našu pomoć i podršku!

Ured za informiranje HDZ 1990

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok