Velika količina kiša koja je s petka na subotu u kratkom roku pala na području livanjske općine prouzročila je materijalne štete na stambenim, poslovnim i ugostiteljskim objektima.

Prema izvješću Civilne zaštite Općine Livno podnesenom na sjednici Općinskog stožera u zgradi Općine, najveću štetu pretrpjeli su objekti u Splitskoj ulici, poplavljen je Dječji vrtić Pčelice te podrumi zgrada. U naselju Brina uslijed izlijevanja potoka Brina popucao je dio vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, a vodena bujica je pred sobom odnijela i jedan automobil.

Potopljeno je nekoliko kuća u Žabljaku, a probleme s vodenom bujicom prema dojavama imali su i mještani Podhuma. Ekipe općinske Civilne zaštite, Javnog poduzeća Komunalno, Vatrogasnog društva i JP Ceste cijelu noć su proveli na terenu i zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji grad je u kratkom roku osposobljen za prometovanje. U tijeku je pranje ulica te čišćenje od mulja i pijeska ulica u gornjem dijelu grada.

Iz Komunalnog poduzeća obavještavaju potrošače da je voda ispravna za piće na području cijele općine. Također mole sve građane da uklone automobile sa mjesta gdje se uslijed kiše nakupio mulj radi lakšeg pranja i čišćenja ulica. Prema odluci načelnika Općine Livno Luke Čelana, koji je obišao poplavljeno područje i sagledao situaciju, na teren su izišli i članovi općinskog Povjerenstva za procjenu šteta koji će nakon odrađenog posla podnijeti cjelokupno izvješće.

Pozivaju se svi građani koji su pretrpjeli štete uslijed nevremena da od ponedjeljka 15. rujna u Općini podnesu zahtjev za procjenu štete.

Sve informacije vezano za to mogu se dobiti od pomoćnika načelnika za Civilnu zaštitu Nikice Konte na broj mobitela 063 490 557. Djelatnici Civilne zaštite, Komunalnog i Vatrogasnog su i dalje u pripravnosti. Stožer Civilne zaštite Općine Livno pratit će situaciju na terenu i sukladno istoj djelovati.

Priopćeno je iz općine Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok