Uprava policije MUP-a K 10 u vremenskom periodu od 14.12.2020 godine do 18.01.2021 godine provela je operativnu akciju "Mir i dobro 2020." s ciljem kontinuiranog praćenja i sagledavanja sveukupne sigurnosne situacije na prostoru HB županije i provođenja pojačanih mjera sigurnosti u vrijeme blagdana Božića i Nove godine.

Kao i proteklih godina i ovom prigodom bilo je pucanja iz vatrenog oružja i uporabe pirotehničkih sredstava tako su evidentirana dva slučaja ozljeđivanja od pirotehničkih sredstava. Oba na području Livna. Prema podacima Doma zdravlja Livno, u prvom slučaju povrijeđena je osoba rođena 2008.godine u Livnu, povreda prsta i šake, dok je u drugom slučaju povrijeđena osoba rođena 2001.godine u Livnu, zadobila ozljedu usne i lica.

Također, evidentirano je 14 prekršaja koji se odnose na nepoštivanje zabrane kretanja od 23,00 do 05,00 sati, koju je izdao Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva s ciljem suzbijanja širenja pandemije COVID-19.

U tijeku provođenja operativne akcije od građana je privremeno izuzeto slijedeće: jedna poluautomatska puška, lovačka puška, puška M-48, samokres, sjekira, nož i 17 komada raznog streljiva. U svezi operativne akcije "Žetva" evidentiran je jedan slučaj, kojom prilikom je dragovoljno predan 131 komad različitog streljiva.

U 10 navrata djelatnici policiji su vršili osiguranja okupljanja građana ( polnoćke, utakmice ), izvršili su tri pratnje i pružili 3 asistencije drugim tijelima. Za vrijeme osiguranja , pratnji i asistencija nije evidentiran niti jedna incidentna situacija.

Navode iz MUP-a HB županije.
 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok