U Livnu je danas potpisan prvi Memorandum o suradnji gorskih službi spašavanja i Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ.

Memorandumom o suradnji koji su potpisali Ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Mario Lovrić i Pročelnik Gorske službe spašavanja stanica HBŽ, Ante Dadić stvaraju se temelji budućeg još kvalitetnijeg zajedničkog djelovanja i suradnje i stvaraju preduvjeti za formalizaciju dosadašnje kvalitetne suradnje i uzajamne pomoći u razmjeni znanja, vještina i informacija te logističke potpore.

Kako se navodi, Memorandum o suradnji, cijeneći znanje i iskustvo obje stranke, rezultat je neprekidne potrebe za aktivnostima spasilačkih službi kako bi se podigla razina sigurnosti na području županije, posebice u slučaju potrage za nestalim osobama, drugim slučajevima spašavanja ljudi i materijalnih dobara na nepristupačnim područjima te ispomoći Ministarstvu unutarnjih poslova u slučaju kada gorske službe spašavanja mogu primijeniti svoja tehnička znanja.

Potpisnice Memoranduma o suradnji na ovaj korak su se odlučile svjesne važnosti organiziranog sustava zaštite i spašavanja i sigurnosti građana koji u svakom trenutku može odgovoriti na sve izazove, u svim uvjetima i na svim područjima.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com