Premijeru koji puno priča, a malo kaže. Premijeru Vlade Kantona 10, koji pod neustavnom zastavom javno vrijeđa legitimne predstavnike jednog naroda - Srba.

Gospodine Ivane,

U svom obraćanju neću koristiti izraze koji ne priliče osobi koja obavlja javnu funkciju. Ono što kažemo ili napišemo, govori o nama, pogotovo ako želimo da se pravdamo i druge okrivimo za vlastite greške.

Izabrali ste premijeru da budete produžena ruka Vaših prethodnika i upravo Vi svojim obraćanjem poričete da ste premijer svih građana. Zašto nemate isti aršin za sve opštine u "svom" kantonu? Zašto ne mjenjate lošu praksu i zašto ne želite da od, kako Vi kažete provincija, pravite prostor vrijedan za život čovjeka?

Vukadin: Gospodine Broćeta i gospođo Runić, u laži su kratke noge!

Da li su Drvar, Glamoč i Grahovo provincije čiji su stanovnici seljani? Ruralni jesmo. U nekim selima nema čak ni struje, ni puta. Preovladava šuma i prirodne ljepote, ali eto nemamo privilegiju da sredstvima kantona asfaltiramo niti centimetar puta ka tim prirodnim biserima.

Izdvojili ste sredstva za sanaciju makadamskog šumskog puta. SVAKA ČAST! Biće lakše kamionima da napune budžet kako biste i sljedeće godine mogli asfaltirati i razvijati razvijene opštine u kantonu. Zašto ne poništite spornu odluku i započnete ravnomjernu raspodjelu opštinama, jer rekoste da Vam je cilj da se svaki dio kantona jednako razvija?

Zašto kao premijer ne otvorite vrata kantona, kao što je Drvar svoja otvorio službenoj Banjaluci, Beogradu i Sarajevu? Vrata Drvara će uvijek biti otvorena i Vama i svim ljudima spremnim da zajedno sa nama rade na poboljšanju kvaliteta života naših sugrađana.

Dušica Runić, načelnica opštine

U Drvaru, 16.03.2021. godine

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok