Dragan Praštalo; Foto: RTRS

Vršitelj dužnosti direktora Doma zdravlja u Drvaru Dragan Praštalo rekao je da će sutra (01.04.2021.) podnijeti neopozivu ostavku zbog pritiska resornog županijskog ministra Momčila Bajića da se u toj zdravstvenoj ustanovi sprovede sistematizacija koja bi rezultirala otkazom za najmanje deset radnika.

- Danima sam bio izložen priscima ministra rada, zdravlja, socijalne zaštite i izbjeglih HB županije da napravim sistematizciju u Domu zdravlja po kojoj bi došlo do otpuštanja značajnog broja radnika, najmanje njih deset - rekao je Praštalo Srni.

On je istakao da, uprkos pritiscima, ne želi da sudjeluje u otpuštanju radnika, većinom povratnika, te da će podnijeti ostavku na mjesto vršitelja dužnosti direktora Doma zdravlja u Drvaru.

- Dom zdravlja treba još radnika, a ne da ih ima viška. Јa sam takođe povratnik i spreman sam da žrtvujem svoje radno mjesto kako bi neko od radnika bio pošteđen otkaza, a očigledno je to bio i cilj vladajućoj većini u Skupštini HBŽ - naglasio je Praštalo.

>>> Ministar Bajić: Navodi Dragana Praštala su netočni i predstavljaju grubu laž i izvrtanje činjenica

On smatra da u doba pandemije ne smije doći do otpuštanja radnika.

- Apsurdno je da medicinski radnici u ovom trenetku strepe od prijetnji otkazima, kada znamo koliko snage ulažu da spasu svaki ljudski život - rekao je Praštalo.

Ministar zdravlja, rada, socijalne zaštite i izbjeglih HBŽ Momčilo Bajić rekao je ranije Srni da je sistematizacija u Domu zdravlja u Drvaru neophodna za dobar rad i poslovanje ove zdravstvene ustanove.

- Kada bude sprovedena sistematizacija radnici će imati redovne plaće - poručio je Bajić.

Domu zdravlja u Drvaru pripada i ambulanta u Bosanskom Grahovu. Vlada Srbije osigurala je 466.678 KM za rekonstrukciju i opremanje Službe hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja u Drvaru. (Srna)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok