Ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Tomislav Ćorić ovih je dana posjetio Livno.

Na službenoj stranici grada objavljeno je kako su domaćini sastanka, uz livanjskog gradonačelnika, bili Dragan Čović i Borjana Krišto! Kako je moguće da je Dragan Čović domaćin u našem gradu može se objasniti samo činjenicom da je to zapravo bio stranački sastanak sestrinskih HDZ BiH i HDZ RH, a tema su bili "potencijali Livna i stanje u gospodarstvu". Nezaobilazna tema je bila i naknada za korištenje vode iz Buškog jezera. Eto, dragi Livnjaci, zato je Dragan Čović bio domaćin sastanka, jer se razgovaralo o raspodjeli sredstava. Vjerojatno se nada da će povećanjem livanjskog (i tomislavgradskog!) proračuna dobiti više sredstava za svoju stranačku televiziju Herceg Bosne. Navode iz HDZ-a 1990 Livno.

Uzalud vam trud svirači! HDZ BiH nema većinu u Gradskom vijeću Livna, te će na sutrašnjoj sjednici biti usvojen zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na inicijativu zastupnika Hrvatskog nacionalnog pomaka i HDZ 1990 da se za 3 i pol puta poveća naknada za potopljeno zemljište što će obvezati HEP da samo po ovoj stavci u livanjski i tomislavgradski proračun uplaćuje preko 8 milijuna KM godišnje!

 

Posjetu ministra Ćorića i "domaćinstvo" Dragana Čovića možemo okarakterizirati kao pokušaj miniranja ove inicijative koja daje brzo i efikasno rješenje. Dokaz da se radi o stranačkom posjetu, a ne međudržavnom i prijateljskom leži u detalju sa fotografija sastanka. Primjetno je da su na sastancima s ministrom Ćorićem bili isključivo kadrovi HDZ BiH, usprkos tome što HDZ BiH nema većinu u Gradskom vijeću Livna, a opozicija je i na razini županije s tek jednim zastupnikom! Izostala je na sastanku predsjednica Gradskog vijeća, a nije pozvan niti dopredsjednik vijeća Ivan Penić koji dolazi iz njima mrske HDZ 1990.

Razgovarati o potencijalima Livna i Hercegbosanske županije, a ne pozvati predsjednika Vlade, ministricu gospodarstva i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva samo je dodatni dokaz o kakvom se skupu ovdje radi.

Pozivamo Livnjake, ono malo što ih stožernici nisu otjerali u Njemačku i druge zapadne zemlje, da ne nasjedaju na prazna obećanja i šuplju priču, jer da su HDZ RH i HDZ BiH htjeli davno bi riješili pitanje naknade za Buško jezero. Sada će nove snage konačno riješiti to pitanje, a HDZ BiH neće biti faktor koji livanjske novce uplaćuje za raznorazne hercegovačko-HDZovske projekte poput TV Hercegbosne.

Vladu Republike Hrvatske, pa i ministra Ćorića pozivamo da poštuju žrtvu ljudi raseljenih zbog izgradnje Buškog jezera te da ovu temu ne koriste za oživljavanje HDZ BiH i njihovu propagandu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok