Priznajem da sam kriv što sam urušio vaš sustav izbornih prevara i manipulacija pomoću kojih ste uz omiljeni izborni zakon neopravdano vladali u Livnu.

Urušavanjem tog sustava urušili ste se i vi. A ja, s vama na listi, nikad nisam sudjelovao na izborima.

Stoji u priopćenju Ivice Brešića nakon što se danas oglasio livanjski HDZ BiH priopćenjem - "Bivši HDZ-ov ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a Ivica Brešić nizašto nije kriv".

Kriv sam što sam u roku od par mjeseci mandata shvatio da je glavni zadatak iz komiteta u Mostaru da štitite HEP u Livnu. Zato sam predložio Zakon o vodama HBŽ sa famoznim člankom 74. po kojem bi Livnu i Tomislavgrau dijelom ispravili nepravdu koju desetljećima trpe. Isti zakon može proći u Mostaru, nitko ga rušiti ne smije, pa mi se učinilo zgodno da će ga ta činjenica spasiti u Livnu. Međutim, čini se da neće biti tako. Jednoglasno usvojeni zakon, samo nakon par mjeseci, na sastanku s predstavnicima HEP-a u HDZ-u u Livnu, gospođa Borjana Krišto utapa HEP-u. Zanimljivo, ona je prva podržala donošenje zakona. Valja znati sebi pazar praviti! I sada, 6 godina od kad je donesen zakon, a ministarstvo fakturiralo milijune plus kamate, samo jedan sudac Ustavnog suda FBiH, ne glasanjem protiv zakona može naplatiti od HEP-a 20 miljuna KM Livnu i Tomislavgradu. Hajde da to bude Vaš sudac pa da Livno odmah dobije preko 10 milijuna! Zakon ste prema Ustavnom sudu,  koristeći mrežu svojih udbaša, gurnuli upravo Vi. Hajde zbog Darka, ne morate zbog Livna.

Kriv sam što sam kao ministar poljoprivrede u HBŽ, zajedno s vrijednim djelatnicima Zavoda, stvorio pretpostavke da se osnuje i otvori  laboratorij Zavoda za hranu i veterinarstvo u Livnu. U vašem planskom dokumentu (za 120.000 KM ga je izradio Jozo Bagarić) taj laboratorij je trebao biti u Tomislavgradu. Još smo od županijskih novaca obnovili prelijepu zapuštenu livanjsku zgradu, dok ste vi snivali kako ćete tužeći Županiju namaknuti novac da zatvarate rupe u gradskom proračunu.

Kriv sam što sam kao ministar predložio izmjene i dopune Zakona o šumama koji je predviđao da svako doznačeno deblo ima bar kod na pločici, svaki šticar GPS uređaj, da se aktiviraju šumski pašnjaci, da lokalno stanovništvo smije sjeći ogrjev po zakonu a ne da ih se progoni kao kriminalce dok vaši šticari prepuni „klase pod celulozu“ voze kumovima u Republiku Srpsku.

Zakon je srušio predsjednik kluba HDZ-a, Branko Krišto u dogovoru sa SNSD-om. Naime uz pomoć Puzigaće, potegao je vitalni nacionalni interes srpskog naroda da ruši zakon koji bi spriječio njega i njegovog kuma Branka Ivkovića, koji je tek zasjeo na mjesto direktora ŠGD-a, da napune džepove. Nikad više zakon nije mogao doći na dnevni red. O tom sam „šutio“ dok sam bio ministar u više navrata. https://www.youtube.com/watch?v=yBaXicafM20

O mom radu u mandatu ne možete suditi vi, već poljoprivrednici i svi oni koji su koristili usluge ministarstva. U konačnici i glasači, jer sam ostao politički aktivan da bi zajedno s poštenim ljudima iz HRS-a popravio ono što ste vi u ovih trideset godina upropastili.

Kriv sam svojoj obitelji  jer sam nakon osam godina karijere u privatnom sektoru povjerovao varalicama, i uhvatio se posla da vas mijenjam iznutra. Vi ste jednostavno nepopravljivi. Novi naivac se već kao nevina buba u vašoj mreži koprca.
Ja sam se, hvala Bogu spasio, i sada vam javno govorim ono što sam vam iza zatvorenih vrata uvijek govorio. Navikli ste vi na moje stavove samo vas smeta što to sada svi čuju. Polako, naviknut će te i na to!

Navodi se u priopćenju Ivice Brešića.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok