U ponedjeljak  4. srpnja 2022. godine ministrica gospodarstva Hercegbosanske županije Dijana Puzigaća s pomoćnicom za poduzetništvo, obrt i razvoj  Ivana Suša, obišla je pogone poduzeća Mljekara Livno d.o.o. te održala sastanak s rukovodstvom ovog poduzeća Želimirom Čamberom direktorom poduzeća i Zdravkom Markovom izvršnim direktorom za financije i komercijalne poslove.

Tijekom sastanka predstavnici Mljekare Livno upoznali su predstavnice ministarstva s poslovanjem poduzeća, izvozom, uspjesima na međunarodnim sajmovima, ali i problemima s kojima se poduzeće susreće u uvjetima rasta cijena energenata i posljedičnih poremećaja do kojih je posljednjih mjeseci došlo kako na globalnom tržištu, tako i na lokalnim tržištima.

Jedna od tema razgovora bila je i podrška koju resorno ministarstvo može pružiti djelatnosti proizvodnje sira, a što bi, po ocjeni svih, trebalo biti strateško opredjeljenje Hercegbosanske županije, koje zahtijeva cjelovit i razrađen pristup potpora dva resorna ministarstva: Ministarstva gospodarstva i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok