Kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjanu Krišto jutros je u izbornu kapanju krenula iz Livna.

Polaganjm vijenca i svijeća sa članovim i simpatizerima Gradskog odbora HDZ-a BiH Livno i Županijskog odbora Hercegbosanske županije, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto, položila je vijenac i svijeće ispred Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda u Gradski park u Livnu.

„Volim svoj kraj i ljude, zapravo volim svoje korjene i volim naš hrvatski identitet, ali naravno, kako živimo u Bosni i Hercegovini tako volim sve njene ljude, konstitutivne narode i druge građane i na taj način želim poslati poruku iz Livna. Nakon ovog krećemo prema Srednjoj Bosni, obilazimo i Posavinu, Hercegovinu, na isti način se odnosimo s poštovanjem, prema svim krajevima i drugim narodima i svima onima koji žive u BiH“, istaknula je Krišto u izjavi medijima.

„Nalazimo se pred križem, pred Spomenikom onima koji su krvlju izborili našu slobodu i uvijek imamo pijetet prema tim žrtvama. Kroz naš rad i političko djelovanje, na poseban način smo zahvalni svima onima koji su utkali ono svoje navrjednije, svoje živote, našim braniteljima, svima onima koji su danas dio naših Udruga proisteklih iz Domovinskog rata“, kazala je Krišto.

Govoreći o kampanji i izbornom programu, Krišto je istaknula kako su HDZ BiH i Hrvatski narodni sabor oduvijek opredjeljenji te provode pozitivnu kampanju, bez obzira na sve.

„Naša kampanja će biti pozitivna, proaktivna, očekujem da takva bude na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine. To je ono što je Bosni i Hercegovini u ovome trenutku i potrebno. HDZ BiH kao ozbiljna politička stranka i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora, u ovu kapanju idemo našim Programom, pozitivnim Programom. Nadam se i vjerujem da će svi tako postupiti. Dobrim programom i stvaranjem uvijeta za bolje sutra konstitutivnim narodima i svima onima koji žive ovdje, možemo napraviti iskorak u BiH“, kazala je Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

 

„Jedno od glavnih pitanja našeg programa je ostvarenje ustavne jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH, temeljem toga, stvaranjem boljih uvijeta svakog čovjeka i stanovnika koji živi ovdje u BiH. Hrvatski narod ima pravo i sam treba odlučivati tko će ga predstavljati u institucijama gdje se štite kolektivna prava, napose u Predsjedništvu i Domovima naroda. Naš temeljni zadatak i naš cilj je nastaviti dosljednu borbu za potpunu ustavnu jednakopravnost kroz Ustav, implementirati odluku Ustavnog suda o legitimnom političkom predstavljanju. Hrvatski narod mora odlučivati i imati svoje političke predstavnike jednako kao što to imaju i drua dva naroda u BiH“, kazala je.

„Vjerujem u našu snagu, vjerujem posebno u snagu našeg zajedništva, ohrabreni zajedništvom kroz Hrvatski narodni sabor, nadam se da ćemo uspjeti i da ćemo to pokazati, kako na ovim izborima, tako i u svim daljnjim procesima naše borbe za ustavnu jednakopravnost“, zaključila je Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok