Jučer su nositelji lista, kandidati na listama za opće izbore i ostali članovi GO HDZ BiH Livno posjetili obrt "Maslina", čiji je vlasnik gospodin Jako Vrselja.

Nažalost, svima u našemu kraju poznata je rečenica "Trbuhom za kruhom". Ta rečenica nije bila strana niti g. Vrselji koji se jako mlad otisnuo u Njemačku.

Otići iz svoga kraja je teško. Teško je ostaviti svoje najmilije, svoje snove i nade u potrazi za nečim boljim. Ali, na svu sreću, želja za povratkom bila je jača.

Stekavši iskustvo i upijajući druge kulture, u Jaki se rodila vizija koja bi mu olakšala povratak u svoje rodno mjesto, Livno.

Potpuno iz ničega započeo je trnovit put formiranja vlastitoga obrta, a danas može biti uzor mnogima.

Jako se bavi uzgojem i prodajom crnih svinja, što se za naše, ali i šire tržište pokazalo kao pun pogodak. Na neformalnom druženju prisutnima je iznio svoje planove i ideje kojima bi se upotpunila gospodarska slika našega područja.

Svojim trudom i zalaganjem mladima je dao jasnu poruku, a to je da nikada ne treba  odustati. Nema ništa ljepše nego živjeti i djelovati sa svojim ljudima, na svojoj rodnoj grudi, gdje je srce na mjestu. Svi imate priliku svojim znanjem i vještinama napraviti puno više za sebe i svoj kraj. Nikada ne dozvolite da vam netko kaže da vi to ne možete, možete sve, ako u to vjerujete.

A upravo je to najbitniji dio izbornog programa HDZ-a  BiH, gospodarski rast i razvoj, nova radna mjesta za mlade ljude i povratak ljudi iz dijaspore, osobito onih koji su otišli u postratnom periodu.

Nema gorega osjećaja od  suznih očiju koje besciljno prate umorne kofere onih koji odlaze, ali njegov kofer se vratio i ostaje tu gdje mu je uvijek i bilo mjesto.

Priopćeno je iz HDZ-a BiH HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok