31 godina je prošla od kada je slomljena herojska obrana grada Vukovara. 31 godina od jezivih krikova, pucnjeva i prolivenih suza još odjekuju isprazno u daljini.

U bitki za Vukovar je osim oko 1800 branitelja sudjelovalo i civilno stanovništvo i hrvatska vojska od kojih je veliki broj izgubilo svoje živote, a neki su odvedeni i mučeni u logorima.

Istoga dana u zadarskom zaleđu nemilosrdnom akcijom etničkog čišćenja pala je i Škabrnja, u kojoj su zločinci pobili 84 branitelja i civila.

Tom prigodom je, kao i svake godine, u organizaciji GO HDZ BiH Livno sinoć na Trgu Kralja Tomislava u Livnu organizirano paljenje svijeća kao znak sjećanja na sve žrtve Domovinskoga rata.

 

Svijeće su zapalili i odali počast; zamjenica predsjednika HDZ BiH gospođa Borjana Krišto, predsjednik ŽO HDZ BiH Dragan Konta, predsjednik GO HDZ BiH Livno Ivan Jozić, gradonačelnik Grada Livna Darko Čondrić, predstavnice Zajednice žene, članovi Mladeži HDZ BiH Livno koji su ujedno obilježili obljetnicu uspostave HR HB, braniteljske udruge, te mnogobrojni građani.

Tada nisu marili za sebe, istinski junaci svoj su život svjesno i nesebično ugrozili za slobodu hrvatskoga naroda.

Niti jedan oblik riječi "hvala" nije dostatan za vaš čin, ali je pokazatelj da ćete vječno ostati u mislima svim Hrvatima koji žive radi vas.

Počivali u miru.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok