Prošli petak Javno poduzeće „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres raspisalo je javni natječaj za prijem 18 novih djelatnika u stalni radni odnos.

Čuvari objekta, revirnici, pomoćnici revirnika, vozači, projektanti, pomoćni radnici ...

>>> Šumarija upošljava čak 18 djelatnika na neodređeno vrijeme

Otkud tolika potreba za ovakvim profilom radnika? Osobito kada znamo da nam dolazi zima i radovi u šumi se skoro pa obustavljaju, a time se i smanjuje potreba za ovim tipom radne snage.

Gledamo li s političke perspektive onda ovo nikad masovnije upošljavanje možemo gledati s dvije strane.

S jedne strane možemo ovo upošljavanje promatrati kao nagradu osobama koje su svojim angažmanom na nedavno održanim općim izborima omogućile političkim strankama bolji izborni rezultat. Bilo da su bile angažirane kao promatrači ili članovi biračkih odbora. Ili već na bilo koji drugi način.

S druge strane masovno upošljavanje možemo gledati kao i ustupak eventualnim koalicijskim partnerima kako bi ih se privolilo da zajedno s „Hrvatskim blokom“,  kojeg čine Hrvatski nacionalni pomak (HNP) i HDZ 1990 i čiji kadrovi su na čelu ovoga javnog poduzeća, budu dio kako skupštinske tako i većine u budućoj Vladi HB županije.

Na društvenim mrežama pojavile su se određene infromacije koje govore da će posao dobiti veliki broj osoba koje su već uposlene na ovim radnim mjestima na određeno vrijeme i to svega par mjeseci prije općih izbora u BiH.

Inače prijašnjih godina praksa je bila da uposleni na određeno vrijeme, ukoliko ne postoji potreba za njihovim daljnjim  angažmanom zbog nedostatka posla zbog vremenskih uvjeta, se prekida ugovor o radu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok