• Short title article: Gdje je zapelo?
Foto: Šumarija Livno

Mnogobrojni žitelji HB županije su prošle godine imali velikih problema prilikom nabavka ogrjeva za sezonu grijanja.

Previsoke cijene ogrjeva, kao i nedostatak istoga osobito se osjetio u Livnu. Mnogi kupci koji su izabrali livanjsku šumariju kao dobavljača, iako su uplatili ogrjev za sezonu 2022./2023., nisu ga dobili na vrijeme. Većina se tada odlučila na povrat novca i nabavku od privatnih distributera. Naravno, sve po višim cijenama.

Kako stvari stoje i ove godine možemo očekivati probleme u isporuci ogrjeva. Bar kada je u pitanju Livno.

>>> Zašto šumarija krije koliko su unaprijed uplaćenog novca vratili zbog neisporuke ogrjeva?

Naime, kupci u Livnu se žale kako ne mogu niti doći u situaciju da naruče ogrjev za sljedeću zimu.

„Čuo sam da je prošli tjedan, ponedjeljak, bilo moguće uplatiti novce za ogrjev za sljedeću zimu. Kada sam došao u livanjsku šumariju dočekao me hladan tuš. Jednostavno su mi rekli da više ne primaju uplate. Uplate su se primale samo taj dan i to svega par sati. Nigdje nije bilo nikakve obavijesti putem medija. Izgleda da je nabavka bila omogućena samo pojedincima. Kada će opet biti omogućena uplata nisu mi mogli reći. Sada ću najvjerovatnje morati kupiti ogrjev od privatnika. Po višim cijenama. A razlika po kubiku iznosi i do 30 maraka. Obično naručim oko 10 kubika. Tako da će mi ove godine trebati par stotina maraka više za ogrjev. Neshvatljivo mi je da se pogoduje privatnicima, a zanemaruje se stanovništvo. Koje bi trebalo biti prioritet.“, govori za Livno Online jedan Livnjak (podaci poznati redakciji).

Sličnu priču smo čuli i od drugih. Svi se slažu u jednom, a to je da prvo treba omogućiti kupovinu ogrjeva stanovništvu i da sve treba biti transparentno.

Prošli tjedan smo uputili upit o ovoj temi i livanjskoj šumariji, ali njihov odgovor do zaključenja ovoga teksta nismo dobili.

Kada i ako ga dobijemo objavit ćemo ga.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok