• Short title article: Uskoro još 50 kadeta

Nakon uspješno završene izobrazbe na Policijskoj Akademiji Federalnog MUP-a 44-ero mladih policajaca danas je dalo svečanu prisegu. Piše Večernji list BiH.

Budući da će tijekom ove godine u mirovinu otići 50 djelatnika već koncem godine svečanu prisegu dat će još jedna generacija kadeta koji su se opredijelili za ovaj ne baš lagan i odgovoran posao, kazao nam je ministar Unutarnjih poslova Herceg - bosanske županije Mario Lovrić i dodao:

"Pred njima je jedno razdoblje od godinu dana, tzv. probni rad, kada oni trebaju pokazati ono što su naučili i na kraju tog probnog rada dobiti pozitivnu ili negativnu ocjenu. Nadam se da će svi dobiti pozitivnu ocjenu i ostati u sustavu, a da naglasim i to kako, najvjerojatnije, već idućeg tjedna nova generacija ide na školovanje na Policijsku akademiju.“

Pitali smo mlade policajce i policajke kako se osjećaju i što za njih znači posao policajca.

Za mene ovaj posao znači biti odgovoran, služiti građanima, štititi njihova prava i slobode i nadam se da ću biti dostojanstvena policijska službenica", kazala nam je Iva Zoraja.

Vinko Kovač je naglasio kako je za njega to bio poseban trenutak i dodao:

"Osjećaj je izvanredan, nemam riječi kojom bih to opisao. Lijepo iskustvo koje ću pamtiti cijeli život i nadam se da ću rješavat zadatke policijskog službenika savjesno kao što je rečeno i u prisegi".

Mladi kadeti bit će raspoređeni u svih šest policijskih postaja na području HBŽ, a ovom svečanom trenutku, uz dužnosnike i djelatnike MUP-a Herceg - bosanske županije nazočili su i njihovi roditelji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok