• Short title article: Lokalni izbori 2024.

Nalazimo se u izbornoj godini. Ove godine biramo članove gradskih/općinskih vijeća i gradonačelnike, odnosno načelnika gradova i općina.

Prije četiri godine u Livnu smo imali izbor između četiri kandidata za mjesto gradonačelnika: Dr. Darka Čondrića (HDZ BiH), dr. Nediljka Rimca (HDZ 1990), Dinka Periše (Županijska neovisna lista) i  Stipe Đapića – Bibera (neovisni kandidat).

Na kraju pobjeda je pripala dr. Čondriću s osvojenih 2945 glasova. Drugi je bio dr. Rimac s osvojenih 2188 glasova. Iznenađujući treći po broju osvojenih glasova je bio Đapić s 1755 glasa, a posljednji Periša osvojio je 843.

Na ovim lokalnim izborima u Livnu moći ćemo birati između tri kandidata za mjesto gradonačelnika Livna. Bar za sada.

Odavno je svog kandidata predstavio HDZ 1990. To je Mate Vukadin. Podršku njegovoj kandidaturu izrazio je Hrvatski nacionalni pomak (HNP) koji će u Livnu na ove lokalne izbore ići s vlastitom listom za Gradsko vijeće.

Drugi kandidat je sadašnji gradonačelnik dr. Darko Čondrić. On je nedavno dobio jednoglasnu podršku svih temeljnih ogranak, mladeži kao i zajednice žena HDZ-a BiH Livno.

O imenu trećeg kandidata se dugo špekuliralo. To će biti Stipe Đapić Biber, livanjski poduzetnik. Kao i prošle izbore  u utrku za mjesto gradonačelnika ići će kao neovisni kandidat. Bez organizacijske podrške koju imaju gore navedene stranke. Ali prošli lokalni izbori kada je osvojio 1755 glasova pokazuju da to ne mora biti veliki hendikep za dobar rezultat.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok