• Short title article: Grafiti

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić najoštrije osuđuje bilo kakve neprimjerene sadržaje koji upućuju na uvredu ili osudu bilo koga.

Jednako tako osuđuje neprimjerene natpise na jednom od dječjih igrališta u Livnu nedavno objavljenih u javnosti.

Tolerancija, otvorenost, susretljivost i prihvaćanje različitosti nešto je što je uvijek bio predznak Livna i Livnjaka i što će ostati i ubuduće. Odbacujemo svaku insinuaciju o Livnu kao gradu koji ne prihvaća ljude različitih vjera i narodnosti. Dokazali smo to nizom postupaka i naša otvorenost je neupitna. Stoga, odbacujemo bilo kakav pokušaj bilo koga da Livno u javnosti predstavi u drugačijem svjetlu.

Pročitajte još: Neprimjereni grafiti na dječjoj igraonici u Livnu. Reagirala Koalicija "Uvažavanje"

U kontekstu rečenoga, izdvojit ćemo samo jedan u nizu događaja organiziranih u našem gradu a koji ima predznak multikulturalnosti i kroz koje se promovira suživot u Livnu. Naime, na našem središnjem Trgu prije nepuna dva tjedna koalicija “Uvažavanje” organizirala je događaj pod nazivom „Košarkom za toleranciju“  čiji cilj je promoviranje i uvažavanje kulturne raznolikosti a koji  već nekoliko godina podržava Grad Livno. Gradonačelnik je neposredno nakon održanog turnira u javnosti kazao da ljudskost i humanost ne poznaju granice i izrazio svoje zadovoljstvo da se takav jedan turnir održava upravo u Livnu te kazao da i u buduće svatko sa svoje pozicije treba slati jasnu, nedvosmislenu poruku kohezije, zajedništva i poštivanja različitosti. Grad Livno podržava, ne samo ovaj događaj, nego i svaki drugi koji spomenuta koalicija upriliči a ima za cilj promoviranje suživota.

I ovim putem pozivamo sve nadležne institucije na poduzimanje aktivnosti potrebnih za rasvjetljavanje događaja koji upućuju na mržnju i na identificiranje pojedinaca koji stoje iza takvih događaja.

Navodi se u priopćenju iz Gradske uprave Livna.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok