Uroš Makić, načelnik općine B.Grahovo

Zbog učestalih medijskih natpisa i provlačenja teze „ o podršci vijećnika HDZBiH načelniku Makiću“ te iznošenja drugih neistina ovim putem želimo informirati javnost o činjenicama i stavovima Općinskog odbora HDZBiH Bosansko Grahovo:

Vijećnici HDZBIH iz razloga ne donošenja programa rada OV-a Bosansko Grahovo za 2015.godinu, opstruiranja prijedloga naših vijećnika kao i nesuradnje predsjedatelja OV-a Duška Kuprešanina i načelnika općine Uroša Makića (oba SNSD)  ne sudjeluju u radu Općinskog vijeća od 25. 04. 2015. godine kada je održana 2.sjednica OV-a. Isto tako naši vijećnici nisu nazočili sjednici Općinskog vijeća održanoj 23.06.2015 na kojoj je pokrenuta inicijativa o opozivu tako da ne stoji činjenica da su prilikom glasovanja jedino vijećnici HDZBiH bili protiv pokretanja postupka opoziva

Općinsko vijeće u 2015.godini održalo je pet sjednica, a na tri se je isključivo raspravljalo o provođenju  postupka opoziva dok su brojni problemi koji tište građane općine Bos. Grahovo ostali su po strani. I na one dvije sjednice na dnevni red su stavljane točke koje su bile od interesa Načelniku i Predsjedatelju OV-a. Svi prijedlozi koje smo mi inicirali i koje bi došle na dnevni red nisu bile kvalitetno pripremljene od strane općinskih stručnih službi, i to iz razloga što naši prijedlozi nisu dobili zeleno svjetlo od dvojice općinskih čelnika. Iz tog razloga po strani su ostala pitanja blokade općinskog žiro računa, rada J.K.P “Grahovo“ B. Grahovo, vodoopskrbe, zdravstvene zaštite i brojnih drugih tema o problemima koje muče građane.

Stav OOHDZBiH B.Grahovo je bio da Načelnik i Predsjedatelj OV-a zajedno sa predstavnicima političkih stranaka zastupljenim u OV trebaju iznaći rješenje i deblokirati rad OV-a i Općine B.Grahovo a da će pokretanje opoziva neovisno o rezultatu imati štetne posljedice za sve građane i one rijetke pozitivne projekte koje provodi općina B.Grahovo (izgradnja vodovoda „Gudaja“). Mi smatramo da je novac za opoziv i izbornu kampanju trebalo uložiti u rješavanje nekih od mnogih gorućih problema koji muče građane općine Bos. Grahovo.

Danas nekoliko dana nakon izjašnjavanja građana o opozivu i dalje traje haranga na načelnika  na raznim javnim medijima. Proziva ga se za druženje sa Hrvatima na njihovim skupovima i vjerskim blagdanima, a to je čisto normalna gesta da načelnik bilo koje općine s miješanom nacionalnom strukturom stanovništva pa tako i grahovski bude nazočan na manifestacijama kako onih u organizaciji Srba isto tako i onih u organizaciji Hrvata.

Ne možemo a da ne primijetimo kako tim huškačima na portalima i u medijima ne smeta podrška nekih drugih hrvatskih i bošnjačkih stranaka.

Ovakav odnos i javno huškanje spram građana hrvatske nacionalnosti  najoštrije osuđujemo te pozivamo na kulturu dijaloga i utvrđivanje činjenica prije istupanja u javnosti.

Priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok