Svaka treća tvrtka u BiH je bila blokirana u travnju, kaže najnovija analiza tvrtke “Bisnode”. Međutim, podataka o izbrisanim tvrtkama nema kada je u pitanju BiH.

Najviše novoosnovanih poduzeća u regiji je u travnju 2017. registrirano u Sloveniji 1,19 posto, zatim u Srbiji 0,44 posto, a najmanje u Hrvatskoj 0,06 posto.

To znači da se jedna nova tvrtka u Sloveniji otvori na svakih 85, a u Hrvatskoj na svakih 1.700 poduzeća, objašnjava se u analizi.

Na trećem mjestu po postotku novoosnovanih poduzeća u travnju u odnosu na sve aktivne gospodarske subjekte bila je BiH sa 0,41 posto, navodi se u biltenu Bisnode pod nazivom “Mikroekonomski pregled južnog regije za travanj 2017”.

Tijekom travnja, Srbija je u regiji imala najniži postotak obrisanih tvrtki 0,14 posto, a najviše je imala Hrvatska 0,9 posto, što znači da u Hrvatskoj na svakih 100 dolazi jedna obrisana tvrtka, a u Srbiji na svakih 700.

U Sloveniji je taj postotak iznosio 0,47 posto. Prema podacima o stečajnim postupcima u četvrtom mjesecu ove godine, najveći postotak novih i insolventnih tvrtki zabilježen je u Sloveniji i BiH, po 0,21 posto, dok je najniži imala Hrvatska 0,09 posto.

To znači da je u Sloveniji novi stečajni postupak započet na svakih 450 tvrtki, dok je u Hrvatskoj rezultat jedan stečajni postupak na svakih 1.100 tvrtki. Podatak za Srbiju u ovoj kategoriji nije naveden.

Kada je riječ o blokiranim poduzećima, najveći postotak u travnju je imala BiH (30,23 posto), a najniži Slovenija (4,95 posto), što znači da u BiH blokade bilježi svaka treća tvrtka, piše Srpska Cafe.

U Srbiji je, kako se navodi u analizi, u travnju bila blokirana svaka 4. tvrtka (24,81 posto), u Hrvatskoj svaka 11. (9,24 posto), a u Sloveniji tek svaka 20. tvrtka, prenosi Indikator.ba.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH